SM-guld, Månadens spelare, årets allsvenska mittfältare och hela allsvenskans mest värdefulla spelare. Säsongsavslutningen kunde ha varit värre för Malmö FF:s Anders Christiansen.
– Jag har känt mig bra form och det har varit kul att spela fotboll, säger en glad och ödmjuk vinnare till allsvenskan.se.

När Malmö säkrade SM-guldet borta mot IFK Norrköping så var det Anders Christiansen som slog i spiken i kistan när han med sitt mål till 3-1 avgjorde matchen. Med ett mäktigt distansskott från 15 meters avstånd så stod det klart att MFF inte skulle förlora guldet i den här matchen.

– Norrköping var höjdpunkten på en fin månad. Det var bra att få hem guldet och på det sättet vi gjort de. Vi har presterat bra som lag under avslutningen, då är det enklare att vara bra själv också, menar Anders.

Malmö spelade som bäst när det behövdes som mest och släppte bara in ett enda mål på hela oktober, samtidigt som MFF gjorde sex mål på Elfsborg, två på Halmstad, tre på IFK Norrköping och fyra på Sirius. Anders har i sin roll stor del i både defensiven och offensiven.

– Vi gjorde fyra fina matcher och blev obesegrade. Jag har känt mig i bra form och det har varit roligt att spela fotboll. Det betyder mycket att man gör poäng och att man får spela och jag känner själv att jag har hjälpt laget, inte minst i Norrköping då vi vann guldet

IMG_0207 kopia

Om Malmös höst säkrade guldet så lade våren grunden, men Anders vill ändå dela upp säsongen i två olika faser för honom själv.

– Jag kan dela upp min säsong i två perioder. Från april och fram till sommaren försökte jag hitta tillbaka till kondition och spel efter en lång försäsong. Det var mycket upp och ner. Det gick bra för mig men jag tycker ändå att jag har växlat upp den sista perioden då man varit mer inne i det.

Framöver väntar ordentliga firanden av SM-guldet innan det är dags för lite ledighet och uppladdning inför 2018.

– Det ser jag fram emot. Nu blir det ett gäng roliga veckor med laget sedan ska det bli skönt med semester och lite soltimmar.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Alla vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg
Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken
September: Kim Källström, Djurgården
Oktober: Anders Christiansen, Malmö FF