Örgryte och Frej Täby spelar kvar i Superettan 2018. Det står klar efter ett dramatiskt kval där båda lagen fick kämpa hårt för sin plats i rikets näst högsta serie. Frej besegrade Akropolis på fler gjorda bortamål medan Örgryte behövde förlängning mot Mjällby för att säkra sin plats.

Kvalet blev precis så ödesmättat som det brukar. Efter 1-1 hemma så spelade Frej 0-0 borta mot Akropolis och kunde enbart tack vare fler gjorda mål på bortaplan säkra fortsatt spel i Superettan.

För Örgryte innebar bortaförlusten med 2-1 att ÖIS var tvungna att vinna hemma mot Mjällby i returen. Mjällby tog dock ledningen i matchen vilket tvingade göteborgarna att göra två mål i den andra halvleken för att nå förlängning.

Efter mycket om och men så gjorde ÖIS två mål där 17-årige Mohamed Said Adan  var siste hemmaspelare på bollen. I förlängningens allra sista minut avgjorde sedan Hakeem Araba och även Örgryte spelar, efter stor dramatik, i Superettan nästa år.

Svensk Elitfotboll gratulerar Örgryte IS och IK Frej Täby till fortsatt spel i Superettan 2018 och önskar både Mjällby AIF och Akropolis IF lycka till i Division 1 nästa år. Heder till samtliga lag för en hård kamp.