20 spelare som spelade i Allsvenskan 2017 är uttagna till svenska landslagets vinterturné i Abu Dhabi, där matcher mot Estland och Danmark väntar.
– Vi tittar på spelare med utvecklingspotential, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Som vanligt åker svenska landslaget på en vinterturné med en trupp bestående av spelare från de nordiska ligorna. I år befinner man sig i Abu Dhabi mellan 2-12 januari, där matcher mor Estland (7/1) och Danmark (11/1) är inplanerade.

Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut 25 spelare, varav 20 spelade i Allsvenskan under den gångna säsongen.

– Det görs ett bra jobb i allsvenska klubbarna, inte minst med talangutvecklingen. Vi tittar på spelare med utvecklingspotential och på konkurrenssituationen på positionerna. Det är många variabler som väger in när vi tar ut truppen, säger Andersson under presskonferensen då truppen presenterades.

Svenska mästarna Malmö FF har med fem spelare, flest av alla: Franz Brorsson, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Carlos Strandberg och Anton Tinnerholm – även om den sistnämnde definitivt meddelat att han lämnar klubben när kontraktet går ut i vinter.

Djurgården och IFK Norrköping har med tre spelare var, inklusive Magnus Eriksson och Kalle Holmberg som toppade den allsvenska skytteligan på 14 gjorda mål var.

Bland de som har chansen att göra sin första landskamp för Sverige finns spelare som Sotirios Papagiannopoulos, mittback i Östersunds FK, Jönköpings Södras mittfältare Robert Gojani och AIK:s vänsterbreddare Rasmus Lindkvist.

– Det är tio eventuella debutanter, som kan bli debutanter under vinterturnén. Förra året var det rekord då vi hade 14 stycken. Det ska bli jättekul att träffa på de här killarna som jag inte träffat tidigare, säger Janne Andersson.

Hela svenska truppen till vinterturnén:

Målvakter:
Pontus Dahlberg, IFK Göteborg
Andreas Linde, Molde FK
Jacob Rinne, Ålborg

Backar:
Joel Andersson, BK Häcken
Franz Brorsson, Malmö FF
Johan Larsson, Bröndby IF
Rasmus Lindkvist, AIK
Joakim Nilsson, IF Elfsborg
Sotirios Papagiannopoulos, Östersunds FK
Anton Tinnerholm, Malmö FF
Jacob Une Larsson, Djurgården
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping

Mittfältare/forwards:
Magnus Eriksson, Djurgården
Robert Gojani, Jönköpings Södra
Jiloan Hamad, Hammarby
Kalle Holmberg, IFK Norrköping
Oscar Lewicki, Malmö FF
David Moberg Karlsson, IFK Norrköping
Kerim Mrabti, Djurgården
Gustaf Nilsson, Silkeborg IF
Kristoffer Olsson, AIK
Erdal Rakip, Malmö FF
Ken Sema, Östersunds FK
Carlos Strandberg, Malmö FF
Simon Tibbling, Bröndby IF