Östersunds FK blir tvåa i sin Europa League-grupp efter 1-1 borta mot Hertha Berlin. Athletic Club tar över förstaplatsen efter 2-0 borta mot Zorya Luhansk.

Östersunds FK ledde sin Europa League-grupp från första fram till sista matchdagen. Men efter 1-1 borta mot Hertha Berlin samtidigt som Athletic Club vann mot Zorya Luhansk blir ÖFK tvåa i grupp J.

Hemmalaget Hertha var redan utslagna ur gruppen men skapade ändå de hetaste målchanserna i den första halvleken. Pal Jr. Dardai, Berlin-tränarens son, prickade ribban med ett långskott i den 18:e minuten, och tio minuter senare räddade Aly Keita när samme Dardai kom fri.

Genki Haraguchi fick även han ett bra läge i den 35:e spelminuten, men den unge japanens vänsterskott kunde enkelt räddas av Keita i ÖFK-kassen.

Östersund bytte ut Alhaji Gero och tog in Dennis Widgren i halvtid och ändrade från en 5-4-1-uppställning till 4-5-1. Man lyckades etablera spel på motståndarnas planhalva oftare och till slut kom 1-0 efter ett långt anfall.

Det var mittbacken Sotirios Papagiannopoulos som slog till i straffområdet efter en hörna, och Östersund tog ledningen i den 58:e minuten.

Men bara tre minuter senare var Berlin ikapp efter ett vasst anfall. En djupledsboll nådde Maximilian Mittlestädt som i sin tur passade till Peter Pekarik som kunde slå in 1-1 i öppet mål.

Östersund fick en gyllene chans att säkra segern då Ken Sema gick omkull i straffområdet i den 86:e minuten och domaren pekade på straffpunkten. Men den vanligtvis säkre Brwa Nouri fick se sitt avslut från elva meter räddat av Jonathan Klinsmann i hemmamålet.

Att Athletic Club vann borta mot Zorya Luhansk samtidigt gör att både Athletic från Bilbao och Östersund hamnar på elva poäng i gruppen, men spanjorerna tar förstaplatsen på regeln om inbördes möten.

Totalt blev det elva poäng för Östersund i gruppen, fördelat på tre segrar, två oavgjorda och en förlust. Poäng som också varit värdefulla för Allsvenskan på UEFA:s ranking i Europa.

Slutspelet i Europa League lottas på måndag den 11 december.