IFK Norrköpings Kalle Holmberg gjorde mål i sin a-lagsdebut i det svenska landslaget när Janne Anderssons vinterturné inleddes med 1-1 mot Estland. I Sveriges mål debuterade Pontus Dahlberg som den yngsta landslagsmålvakten i Sverige någonsin.
– Hade det varit en tävlingsmatch hade jag inte varit glad för ett X. Men det är fantastiskt roligt med den andra halvleken vi gör, säger förbundskapten Janne Andersson till SvFF:s hemsida.

Tretton spelare från Allsvenskan fick speltid när Sverige ställdes mot Estland i Abu Dhabi. Efter en mållös första halvlek, där Sverige haft de bästa chanserna, var det Estland som tog ledningen i inledningen av andra. Målet stod den tidigare Kalmar-spelaren Henri Anier för i den 58:e minuten.

Sverige kom dock tillbaka och kvitterade genom inbytte Kalle Holmberg. Med drygt tio minuter kvar av matchen slog den allsvenske skyttekungen från IFK Norrköping en behärskad bredsida från en position strax utanför straffområdet och bollen letade sig in i mål.

– I andra halvlek ser vi en del fantastiska kombinationer, jätteroligt att se. Jag är jättenöjd med det, summerar Janne Andersson matchen som slutar 1-1.

IFK Göteborgs 18-årige målvakt Pontus Dahlberg skötte sig bra i sin landslagsdebut och gjorde trots det insläppta målet ett antal fina räddningar. Dahlbergs 18 år, 11 månader och 17 dagar gör att han placerar sig före Fritiof Rudin och Ronnie Hellström (19 år, fem månader) som den yngste svenska a-landslagsmålvakten genom tiderna (källa Sveriges Fotbollshistoriker och statistiker).

Nästa match på januariturnén spelas på torsdag mot Danmark.

– Det ska bli roligt. Vi vet vad vi ska göra. Vi vet våra roller så det är bara att gå ut och göra det, säger Kalle Holmberg till SvFF.