Datum och tid för Allsvenskans och Superettans Upptaktsträffar är fastställda. Allsvenskans Upptaktsträff kommer att äga rum på Clarion Hotel Arlanda Airport, onsdagen den 21 mars, medan Superettans Upptaktsträff går av stapeln på Clarion Hotel Post i Göteborg, måndag den 26 mars.
– Vi har lyssnat på media, våra supportrar och andra intressenter, säger Kaveh Sarvari, ansvarig evenemangsutveckling i Svensk Elitfotboll och projektledare för Upptaktsträffarna.

Upptaktsträffarna är vår stora årliga uppstart av ligorna Allsvenskan och Superettan. Det är ett tillfälle för media att få komma nära och samla på sig relevant information om klubbarna, lagen, spelarna och mycket annat inför den kommande säsongen. I år utvecklar vi konceptet och erbjuder hela fotbolls-Sverige att följa med på scenprogrammet.

– Vi gick igenom de utvärderingar vi gjorde med media förra året, tog med oss synpunkter från supportrar och andra intressenter, och tog med det till klubbarnas marknadschefer. I en gemensam workshop gick vi igenom materialet och kom tillsammans fram till Upptaktsträffarnas nästa steg, säger Kaveh Sarvari.

Nytt för i år är att Allsvenskans Upptaktsträff blir ett kvällsevenemang som inleds med en klubb-mässa där media erbjuds att prata med spelare, tränare och personal från klubbarna. På kvällen TV-sänds scenprogrammet där samtliga klubbars tränare och en spelare från vardera klubb deltar.

– Nu får våra supportrar och övriga fotbollspubliken ute i landet ta del av det som händer på ett annat sätt. Tidigare har Upptaktsträffarna arrangerats dagtid då många varit på jobbet eller i skolan. Nu erbjuder vi tillsammans med C More vår egna ”uppesittarkväll” med utökad bevakning av Allsvenskan. Media erbjuds därefter en ”mixed zone” där de får möjlighet att följa upp det som har sagts på scenen.

– Det känns helt rätt att vi tillsammans med SEF tagit in supportrarnas tankar och åsikter redan från början i detta. På så sätt kan vi göra de här upptaktsträffarna än mer tillgängliga för fansen, säger Niklas Supanich, exekutiv producent för fotboll i TV4 och C More.

Superettans Upptaktsträff äger i år rum i Göteborg för att underlätta resandet för många av klubbarna i Superettan.

– Många klubbar i Superettan hör hemma i regionen längs Hallandskusten och Skåne. Nu är det deras tur att få nära till Upptaktsträffen.

Platsen blir Posthotellet i Göteborg och Upptaktsträffen kommer att genomföras dagtid och avslutas runt klockan 17:00.

Vid båda Upptaktsträffarna deltar tränare, spelare och ytterligare representanter från de aktuella klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Utöver det närvarar elitdomare, samarbetspartners och media, samt representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet.