På lördag klockan 17:00 spelas finalen av Svenska Futsalligan när Örebro FC på hemmaplan tar emot IFK Uddevalla i en enda direkt avgörande match om titeln.

För IFK Uddevalla innebär finalplatsen att det är fjärde raka finalen som föreningen spelar. Klubben är också regerande mästare efter 6-4 mot Borås AIK i fjolårets final. I årets slutspel har IFK Uddevalla slagit ut Örebro SK med totalt 14-3 i kvartsfinalen, samt Nacka Juniors med totalt 8-3 i semifinalen.

”Vi fick verkligen kämpa för det. Nackas enorma energi rakt igenom gjorde att de inte gav bort någonting någongång, men vi är det bättre laget och visade också det denna kväll. IFK Uddevalla Futsal visar att vi utvecklas med svensk futsal och behåller greppet om att vara ett av de absolut bästa lagen i landet”, skriver klubben på sin hemsida.

Motståndarna Örebro FC är i final efter att ha slagit ut Skoftebyn med totalt 5-4 i kvartsfinalen samt Djurgården med totalt 12-6 i semifinalen. Senad Berisha gjorde ett hat-trick i semifinalen och ser fram emot finalen mot IFK Uddevalla.

– Det är en dröm sedan man var liten att få spela en SM-final. Jag har verkligen jagat den här finalen. Vi gjorde det tillsammans. Mina lagkamrater ser till att hjälpa mig hela tiden, och då kommer de här målen. Det är tack vare dem. Och så har vi en fantastisk tränare i Leif Järnkvist som hjälper oss hela tiden, säger Berisha till NA Sporten.

– Uddevalla är bra, det är inget lag man ska underskatta. Men det handlar om inställning och fokusering. Nu är det bara att ha fokus, fokus, fokus så ser vi till att ta hem det på lördag.

Matchen spelas i Örebro på grund av att Örebro FC slutade bättre än IFK Uddevalla i grundserien.

Resultat SFL:s slutspel:
Kvartsfinaler:
IFK Göteborg Futsal – Nacka Juniors 2-1, 4-6 straffar
Skoftebyns IF – Örebro FC 1-1, 3-4
Örebro SK – IFK Uddevalla 1-7. 2-7
Djurgårdens IF – Borås AIK 4-3, 5-3

Semifinaler:
Djurgårdens IF – Örebro FC 2-4, 4-8
Nacka Juniors – IFK Uddevalla 2-3, 1-5

Fakta SFL:
Högsta ligan heter SFL och avslutar nu sitt fjärde år. Tävlingssäsongen sträcker sig mellan oktober-mars

Totalt ingår 16 lag, fördelat på två grupper (Norra och Södra) á åtta lag. Under våren går fyra lag från varje grupp vidare till slutspel.

Från och med hösten 2018 spelas SFL i en enda rak serie innehållandes 14 lag.