Föreningen Svensk Elitfotboll tar nu nästa steg i satsningen mot att göra Allsvenskan och Superettan till Nordens bästa ligor och fördubbla intäkterna till elitfotbollen.

Magnus Linder, 37, har rekryterats för att leda och utveckla sälj- och marknadsarbetet. Magnus har en gedigen bakgrund inom sponsring, evenemang och affärsutveckling, de senaste åren som försäljnings- och marknadschef på AIK Ishockey.

 Svensk Elitfotboll har under 2012 inlett ett omfattande förändringsprojekt där målen bl a är att skapa Nordens bästa liga och att fördubbla intäkterna till klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Mats Enquist tillträdde som ny generalsekreterare i januari 2012 och nu tas alltså nästa steg för att realisera detta projekt.

 – Rekrytering av en ny försäljnings- och marknadschef är en viktig pusselbit för vår fortsatta utveckling. Magnus har haft en ledande roll i uppbyggnaden av AIK:s elitserieorganisation och är välbekant med både möjligheter och utmaningar på klubbnivå. Hans erfarenheter från hockeyn och från byråsidan med uppdrag för några av Sveriges största rättighetsköpare är mycket relevanta för oss, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba med Allsvenskan och Superettan, två av Sveriges största ligarättigheter och idrottsvarumärken. Jag ser fram emot att tillsammans med klubbarna utveckla ligorna kommersiellt och stärka fotbollens position ytterligare. Det känns också spännande att få komma in i en utvecklingsfas där det finns en gemensam, tydlig och långsiktig målbild, säger Magnus Linder.

Magnus Linder 2

Magnus Linder tillträder sin tjänst på SEF i början av maj.

Kontakt för frågor om denna release: Mats Enquist, 0705-937771 eller mats.enquist@svenskelitfotboll.se

Fakta om Svensk Elitfotboll:

Föreningen Svensk Elitfotboll, bildad 1928, är en intresseorganisation för de 32 föreningarna i Allsvenskan och Superettan. Uppdraget är att driva utvecklingen av den nationella herrelitfotbollen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt.

 Genom gemensamma avtal ska Svensk Elitfotboll bidra till att ge elitföreningarna ökade ekonomiska förutsättningar med siktet inställt på att nå internationella framgångar för svensk klubbfotboll i de av UEFA arrangerade europeiska cuperna.

 Svensk Elitfotboll medverkar genom marknadsföring och kommunikation till att skapa publikintresse för klubbfotboll på elitnivå.

Vi och våra medlemsföreningar verkar mot alla former av våld och diskriminering på grund av hudfärg, kön, ursprung, religion och ålder.