Östersunds FK tar sin andra raka seger i Europa League-gruppspelet efter att Brwa Nouri gjort matchens enda mål mot tyska Hertha Berlin.
– Vi har inte jobbat så här hårt på den här arenan sedan jag kom till klubben, säger ÖFK:s lagkapten i Kanal 9 efter matchen.

Efter 2-0 borta mot ukrainska Zorya Luhansk i den första gruppspelsmatchen stod tyska Hertha Berlin för motståndet när Östersunds FK spelade sin första hemmamatch i Europa Leagues huvudturnering.

ÖFK hade ett par halvchanser i matchinledningen, men det var gästerna Hertha som fick de första vassa lägena i matchen. I den sjunde minuten kom Alexander Esswein fri, men Aly Keita i Östersund-kassen kom ut snabbt och lyckades rädda.

I den 13:e minuten hade Hertha en dubbelchans där bortaledning såg oundviklig ut, men Keita räddade Valentino Lazaros nick från bara ett par meter ur, och när Vedad Ibisevic hade öppet mål på returen hann en ÖFK-försvarare fram med en fot och bollen gick till hörna.

I den 21:a minuten föll sedan matchens enda mål då Östersund fick straff efter en handssituation i gästernas straffområde. Fram stegade Brwa Nouri och hemmalagets lagkapten rullade säkert in 1-0 lågt i mitten av målet.

Båda lagen hade sedan lägen att öka antalet mål i matchen, men i den andra halvleken brände Saman Ghoddos en rad lägen för ÖFK och när Hertha väl kom till skottlägen så stod oftast en hemmaspelare i vägen och blockerade.

Berlin satte en ordentlig press på ÖFK:s straffområde under slutminuterna, men de regerande Svenska Cupen-vinnarna höll undan och tog en ny tung seger i Europa League-gruppspelet.

– Det är svårt att sätta ord på det, det var jävligt häftigt. Vi har inte jobbat så här hårt på den här arenan sedan jag kom till klubben, säger matchens enda målskytt Brwa Nouri i Kanal 9 efter matchen.

I kvällens andra match i grupp J vann Zorya borta mot spanska Athletic Club från Bilbao med 1-0, vilket gör att Östersund nu har tre poäng ned till tvåan Luhansk i grupptabellen.