Herrlandslagets januariläger i Abu Dhabi avslutades på bästa sätt med seger, 6-0, mot Slovakien. Sebastian Andersson blev tvåmålsskytt men ögonen vänds mot Alexander Isak, som med sitt 1-0 efter 19 minuter nu är historisk som den yngste målskytten i en herrlandskamp – 17 år och 114 dagar gammal.
– Det är inte sånt jag lägger fokus på, men roligare än att vara näst yngst. Man vill inte ha en andra plats, säger den historiska Alexander Isak.

– Det är en boll som hamnar mitt i straffområdet, jag tar emot den och slår in den bara.
Beskrivningen kan tyckas vara i underkant då Isak inte bara tar emot bollen, i samma rörelse väntar han runt och med vänsterfoten avslutar han kliniskt. Ett mål vi lär få se repriser på, det historiska målet.

Första halvleks hjälte var dock målvakten Andreas Linde som både räddade straff och bara minuter senare avstyrde en farlig nick efter slovakisk hörna. Framför honom var det lite oreda i det svenska försvaret, där Slovakien vid flera tillfället kunde komma till avslut inne i straffområdet efter, till synes, oprovocerade missar av de svenska spelarna. Faran skulle dock blåsa över helt i den andra halvleken.
– Var irriterad i paus, vi höll inte försvarsszonen så bra, säger Förbundskapten Janne Andersson till TV12 efter matchen. Vi var inte tillräckligt bra. Jag tycker vi lyfter i andra, vi har en bra försvarsorganisation och lyckas även göra flera vackra mål.

David Moberg Karlsson var skottvillig redan i första halvlek, men det var tidigt i den andra halvleken det skulle lossna för honom. Strax utanför straffområdet nyttjar Moberg Karlsson sin vänsterfot och skruvar upp bollen i krysset. 2-0 var också spiken i kistan, efter det blev det uppradande av mål och i matchen fick vi se inte mindre än fem spelare som fick göra sina första landslagsmål.

Den tredje premiärmålskytten blev Sebastian Andersson som kallt rullade in bollen mellan benen på den utrusande slovakiska målvakten. En stund senare skulle han även bli tvåmålsskytt. Mot slutet, vid ställningen 4-0 var matchen avgjord, Sverige spelade ut medan slovakerna blev tröttare och tröttare. Per Frick nickade in 5-0 från nära håll och på tilläggstid fick även Saman Ghoddos göra mål i landslagströjan och spika slutresultatet till 6-0.

Förbundskapten Janne Andersson kan se tillbaka på ett läger där flertalet spelare fått visa upp sig och dessutom lyckades man undvika skador på spelarna som var på plats.
– Vi kommer härifrån med ett gott självförtrorende och kan lämna tillbaka spelare utan skador till sina klubbar hemma i Sverige.

Fakta:
Sverige – Slovakien
6-0 (1-0)
Mål: Alexander Isak, Sebastian Andersson (2), David Moberg Karlsson, Per Frick, Saman Ghoddos