Lagkaptenen Rawez Lawan gjorde matchens enda mål när Dalkurd FF säkrade avancemang till Allsvenskan hemma mot GAIS.
– Det här är så stort för mig. Det är det finaste jag gjort i mitt liv, säger Lawan.

Dalkurd FF behövde en poäng för att bli bli helt klart för uppflyttning till Allsvenskan. Men det blev istället tre hemma mot GAIS efter att Rawez Lawan avgjort i den andra halvleken. Mittfältaren tog en djupledslöpning in i straffområdet och avslutade behärskat ett väldigt fint anfall från Borlängelaget.

– Jag visste att jag skulle avgöra. Jag är inte ett dugg chockad men jag trodde inte att jag skulle blir så här glad. Det är så stort för mig. Det är det finaste jag gjort i mitt liv, säger Lawan till C More.

Tränaren Andreas Brännström:

– Sett över hela året tycker jag att vi varit bra. Vi hade en liten svacka i september och gick ner några procent. Men över hela året  har vi varit ett av de två bästa lagen, säger han.

För GAIS innebär förlusten att laget nu ligger på kvalplats inför säsongsavslutningen nästa helg. Varbergs BoIS, som inför omgången låg på just kvalplats, tog nämligen tre viktiga poäng hemma mot Åtvidabergs FF i dagens andra match. BoIS vann med 3–0 vilket också betyder att Åtvidabergs FF åker ur Superettan.

Även Syrianska FC får lämna Superettan efter att ha förlorat med 2-1 hemma mot Falkenberg. Syrianska hade ledningen med 1-0 men tappade i den andra halvleken.

Svensk Elitfotboll gratulerar Dalkurd till platsen i Allsvenskan och tackar samtidigt Åtvidaberg och Syrianska för de här åren och önskar välkomna åter ett annat år.