Elfsborg var två minuter från en plats i Europa League och de riktigt stora pengarna.

Efter 2-1 hemma hade oavgjort borta mot portugisiska Rio Ave räckt för avancemang till Europa Leagues gruppspel – i så fall andra året i rad för Knallebygdens stolthet.

Och oavgjort, 0-0, var det också det också i 92 minuter. Då nådde en lång utspark från Rio Aves målvakt fram till Esmaël Goncalves, som trots en halvträff satte bollen i mål bakom Kevin Stuhr Ellegaard – och därmed sköt Elfsborgs dröm om Europa League i sank.

Svensk Elitfotbolls nyhetsbrev når Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson morgonen efter, strax innan planet tillbaka till Sverige ska lyfta.

Har du sovit någonting i natt?

– Ja, det har jag. Fast fotbollen är grym ibland.

Vad är det som känns mest surt just nu?

– Att vi åkte ut. Vi har gjort bra ifrån oss sett över de här två matcherna. Vi har visat att vi kan vara med och slåss på den här nivån. Det är bara det sista lilla som saknas. Jag är stolt över både spelare och ledare.

Vad är skillnaden mellan vinst och förlust för Elfsborg som klubb, på lite längre sikt?