IFK Norrköping lyckades inte vända 3-1-underläget mot norska Rosenborg i Champions League-kvalet från första mötet. 3-2 på Östgötaporten gör att Rosenborg går vidare med sammanlagt 5-4.

Efter en 3-1-förlust på bortaplan hade IFK Norrköping en svår uppgift framför sig då det vankades retur mot norska mästarna Rosenborg i Champions League-kvalet.

Trots en pigg inledning åkte Peking på en straff som slogs i mål, och i den andra halvleken släppte man även in 2-0. En stark avslutning räckte sedan till en 3-2-seger för IFK, men även då fattades två mål för avancemang.

Det var anfallaren Christian Grytkjaer som ordnade straffen efter en dryg halvtimme då han fälldes av lagkaptenen Andreas Johansson i Norrköpings egna straffområde. Samme Grytkjaer skickade Andreas Vaikla åt fel håll i målet och slog in straffen säkert till vänster.

– Vi får en ganska bra start och skapar lite tryck på dem. Att få en straff emot oss i det här läget är självklart tungt. Men vi ska ge det en chans, säger Pekings Daniel Sjölund i Viasat Fotboll i halvtid.

Tio minuter in i den andra halvleken satte sedan Rosenborg 2-0 genom Yann-Erik De Lanlay som påpassligt stötte in ett inspel från högerkanten. I det läget behövde Norrköping göra fem mål för att gå vidare.

Man gjorde tre. Nästan direkt efter 2-0-målet rann Sebastian Andersson igenom för Norrköping och satte reduceringen i friläge. Bara två minuter senare satte anfallskollegan Christoffer Nyman kvitteringen.

Den nye Norrköping-tränaren Jens Gustafsson gjorde vad han kunde och bytte in Tesfaldet Tekie och Andreas Hadenius. 3-2 gjordes av Andersson på hörna i den 77:e minuten och tanken på en sensationell vändning lär vid det här laget ha slagit samtliga på Östgötaporten.

Men närmare än så kom man inte. Istället hade Rosenborg ett par farliga lägen att göra 3-3, men Christopher Telo räddade en nick på mållinjen och en farlig frispark ven precis utanför.

Resultatet gör att IFK Norrköping förlorar med sammanlagt 5-4 och är därmed utslaget ur årets upplaga av Champions League.

– Uppe på Lärkendal så kommer vi inte upp i kapacitet. Jag tycker verkligen att vi ger det chansen ikväll och är besvikna över att vi inte klarar av det. Vi spelar den fotboll vi vill och jobbar stenhårt i 90 minuter. Grabbarna ska vara stolta över sig själva, säger Norrköping-tränaren Gustafsson i Viasat Fotboll efter matchen.

AIK, IFK Göteborg och BK Häcken är Sveriges återstående hopp i Europaspelet. Samtliga spelar just nu den andra omgången i kvalet till Europa League.