IK Sirius kommer att spela i Allsvenskan 2017. Det står klart efter 1–0 i toppmatchen mot Halmstads BK på Örjans Vall. Jakob Bergman blev matchhjälte med sitt mål i början av den andra halvleken.
– Det är rörande. Det är fantastiskt, säger tränaren Kim Bergstrand till TV4.

Med två omgångar kvar av Superettan är det klappat och klart. IK Sirius från Uppsala kommer att spela i Allsvenskan nästa säsong. Matchen mot tredjeplacerade Halmstads BK, som jagar tvåan AFC United i serien, blev tät och jämn – men det var bortalaget från Uppsala som drog det längsta strået.

Det matchavgörande målet kom alldeles i inledningen av andra halvlek. Ante Björkebaum nådde högst på en hörna och skarvade bollen vidare till Jakob Bergman vid den bortre stolpen. Därifrån hade försvararen inga problem nicka in bollen i nät.

IK Sirius ligger i och med segern fem poäng före AFC United i tabellen. Halmstads BK ligger fortsatt på kvalplats och har fyra poäng upp till direktplats.

I kvällens andra match vann Åtvidabergs FF mot GAIS med 4–2.