IF Elfsborg vann rättvist Finalen, i måndags den 4 november, mot BK Häcken i Folksam U-21 med 5-2 efter en 2-0 ledning i paus.

Elfsborg såg ut att  gå mot en säker seger efter en övertygande första halvlek, men Häcken startade upp andra halvlek  på ett inspirerat sätt och reducerade och kvitterade med två snabba mål av Dion Williams. Häcken såg ut att vända matchen till egen fördel när Elfsborg genom Simon Hedlund återtog ledningen genom ett snyggt frisparksmål. Efter 3-2 målet återfann Elfsborg sitt goda anfallsspel och 3-2 (Rotting) och 4-2 (Zeneli) i slutsekunderna innebär ett rättvis seger för Boråslaget.

Finalen var mycket sevärd och underhållande och det skapades under långa perioder av matchen ideliga målchanser åt båda hållen.

Målskyttar för Elfsborg Simon Hedlund (3), Victor Rotting och Arber Zeneli. BK Häckens båda mål av Dion Williams. Simon Hedlund får nog anses som spelaren som hade störst inflytande på matchen och tre mål var ett bevis på detta.

Finalen besöktes av ca 800 personer på Rambergsvallen där Häcken skapat ett gott arrangemang kring finalen. Prisutdelare var Roland Bech från huvudsponsoren Folksam assisterad av undertecknad. Förutom pokalen erhåller segrande lag 200 000  kr i prispengar. Tvåan BK Häcken erhåller 100 000 kr