Qarabag vann den andra matchen i play off-spelet mot IFK Göteborg med 3–0. Blåvitt är därmed utslaget ur turneringen.

IFK Göteborg hade skaffat sig ett bra utgångsläge inför den andra matchen mot Qarabag från Azerbajdzjan. Hemma på Gamla Ullevi höll man nollan och vann efter ett vackert frisparksmål signerat Mads Albaek.

Väl i Azerbajdzjan dog dock tanken på ett svenskt lag i höstens Europagruppspel.

Rashad Farhad Sadygov prickade in 1–0 efter en hörna i den 19:e minuten. Sju minuter senare ökade Muarem Muarem på till 2–0 och i inledningen av den andra halvleken kom också 3–0 genom Dani Quintana.

Qarabag vann därmed dubbelmötet med totalt 3–1 och går vidare till gruppspelet av Europa League.

I och med IFK Göteborgs uttåg ur kvalet står svensk herrfotboll utan representation i gruppspelen när Champions League och Europa League drar igång i höst.