Det blev en högdramatisk final av E-Svenskan när Djurgården och Örebro drabbade samman. Matchen slutade 1-1 och gick till straffar. Väl där drog Örebro det längsta strået och kan nu titulera sig som mästare 2015.
– Jag sa till Kasper att vi skulle vinna direkt, sa en jublande glad Alhassan Kamara.

Örebro, med spelaren Alhassan ”Crespo” Kamara och supportern Kasper Bergström, imponerade genom hela slutspelet och blir den andra mästaren någonsin av E-Svenskan. Finalen mot IFK Göteborgs spelare Victor Edvardsen och supportern Emanuel Svanung blev en jämn tillställning.

IFK Göteborg tog ledningen med tio minuter kvar att spela av den första halvleken. Efteråt får Örebro ett rött kort och straff emot sig. Blåvitt missar straffen och Örebro slipper en uppförsbacke med 2-0 i baken.
– När vi räddar straffen vet vi direkt att nu kommer vi vända på matchen, säger Alhassan Kamara.

Sagt och gjort. Tio minuter från slutet gör Örebro 1-1 och matchen går till straffar. Örebro avgjorde i den sjätte rundan och blir mästare av E-Svenskan.
– JAAAA. Det känns jättebra. Man måste ha vinnarmentalitet, menar Kamara.

Örebro vinner i och med titeln i E-Svenskan, 50 000 kronor till lagets supporterförening.

De regerande mästarna BK Häcken åkte i år ut redan i kvartsfinalen efter förlust i derbyt mot det blivande finallaget IFK Göteborg.

Se finalen av E-Svenskan här.

Slutspelet E-Svenskan:
Åttondelsfinaler:
IFK Göteborg – Elfsborg 2-0
Malmö – Häcken 0-1
Hammarby – Åtvidaberg 1-1 (Hammarby vidare efter straffar)
IFK Norrköping – GIF Sundsvall 1-2
Helsingborg – Falkenberg 2-1
Djurgården – Kalmar 1-1 (Djurgården vidare efter straffar)
Halmstad – Gefle 1-2
Örebro – AIK 1-0

Kvartsfinaler:
IFK Göteborg – BK Häcken 0-0 (Göteborg vidare efter straffar)
Hammarby – GIF Sundsvall 3-0
Helsingborg – Djurgården 0-1
Gefle – Örebro 0-5

Semifinaler:
IFK Göteborg – Hammarby 1-1 (Göteborg vidare efter straffar)
Djurgården – Örebro 1-1 (Örebro vidare efter straffar)

Final:
IFK Göteborg – Örebro 1-1 (Örebro mästare efter straffar)

Fakta E-Svenskan:
E-Svenskan genomförs av SEF tillsammans med produktionsbolaget Uncle Ned och TV4-gruppen. E-Svenskan är tävlingen där allsvenska spelare och supportrar tävlar sida vid sida för att göra upp om titeln som allsvenskans bästa lag på FIFA. Tidigare under hösten har en uttagningsturné skett där alla allsvenska klubbar har besökts för att ta fram den bästa spelaren och den bästa supportern som tillsammans ska göra upp med de andra allsvenska lagen. Det vinnande laget får 50 000 kronor till lagets supporterförening.