Östersunds FK vann med 2-1 borta mot Arsenal, men trots den fantastiska prestationen är ÖFK utslaget i Europa Leagues sextondelsfinal med sammanlagt 4-2.

Det var en tuff uppgift som väntade Östersunds FK då man under torsdagen klev in på Arsenal Stadium (Emirates Stadium till vardags) för returmatch i Europa Leagues sextondelsfinal. The Gunners vann första mötet i Östersund med 3-0 och det krävdes därmed vinst med minst tre måls marginal för att ÖFK skulle ta sig vidare.

Efter 24 minuters spel var man ett mål ifrån förlängningsläge. Precis som när Arsenal gick upp i en tidig 2-0-ledning i förra mötet var det nu Östersunds tur att från avspark sätta press på sina motståndare.

1-0 gjorde Hosam Aiesh då han gled in från högerkanten och sköt bollen i nät via Arsenal-backen Calum Chambers i den 22:a minuten. Och bara drygt en minut senare vände Ken Sema bort samma Chambers i straffområdet och krutade in 2-0 lågt i bortre hörnet.

”Fyra noll” skanderade den månghövdade tillresta Östersund-klacken medan Arsenalspelarna fick motta burop och busvisslingar i samband med halvtidssignalen.

Östersund hade dominerat den första halvleken, men direkt efter halvtidsvilan fick hemmalaget in en tung reducering då Sead Kolasinac dök upp på bortre stolpen och slog in 2-1 med högerfoten.

Arsenal ryckte upp sig samtidigt som Östersund kroknade något. Inhopparen Dino Islamovic var ändå nära att peta in ett högerinlägg i den 84:e minuten, men vänsteravslutet smet utanför bortre stolpen.

En seger borta mot engelska Premier League-laget Arsenal är en stor bedrift av Östersund, men 2-1 räckte inte till fortsatt spel i turneringen för förra årets Svenska Cupen-vinnare.