Örgryte IS gör IK Frej Täby sällskap i kvalet om platser i Superettan 2018. ÖIS förlorade med 2-1 borta mot IFK Värnamo under lördagen samtidigt som bland annat Norrby IF vann borta mot Åtvidabergs FF.

Fem lag var inblandade i streckstriden i Superettan inför den 30:e och sista omgången under lördagen. Norrby IF inledde dagen på 13:e-plats, men efter seger med 1-0 borta mot Åtvidabergs FF står det klart att det blir Örgryte IS som får kvala för att försöka hålla sig kvar i näst högsta serien.

Örgryte hamnade snabbt i underläge borta mot IFK Värnamo då Melvin Frithzell slog in dagens första mål redan i den sjätte spelminuten. Johan Elmander nickade in en kvittering för ÖIS i den andra halvleken, men efter att Oscar Johansson lyft in 2-1 för IFK i den 76:e minuten fanns ingen väg tillbaka för Örgryte.

För ÖIS väntar nu dubbelmöte med Mjällby AIF som kom tvåa i Division 1 Södra om en plats i Superettan 2018. För IK Frej Täbys del ställs man mot Akropolis IF, tabelltvåa i Division 1 Norra.