BK Häcken, AIK, Djurgårdens IF och AFC Eskilstuna är efter viss dramatik klara för semifinal i Svenska Cupen. Tre av kvartsfinalerna gick till förlängning och Hammarby – Djurgården fick avgöras på straffar.

BK Häcken vann sin kvartsfinal mot GAIS ganska klart. Slutresultatet skrevs till 4-1 efter att GAIS inte alls orkat med i den andra halvleken.

Svenska mästarna AIK tog sig till Växjö och Myresjöhus Arena för möte med Östers IF, ett av gruppspelets stora utropstecken. AIK fick stora problem och hamnade i ett underläge som sånär tog Öster vidare till semifinal. Istället kvitterade AIK och Daniel Sundgren på straff med sex minuter kvar att spela och matchen gick till förlängning. I förlängningen gjorde Chinedu Obasi två mål och gav AIK segern med 4-2.

Djurgården – Hammarby slutade 0-0 efter både ordinarie tid och förlängning och matchen gick till straffar. Väl där var de regerande cupmästarna starkast.

Hammarbys hopp att nå sommarens Europakval står nu till AIK. Vinner redan CL-kvalklara AIK cupen så tar Hammarby den sista Europaplatsen i egenskap av fjärdeplatsen i Allsvenskan 2018.

På Tunavallen möttes AFC Eskilstuna och Halmstads BK. Matchen slutade 1-1 efter full tid och i förlängningen klev Gustav Jarl in i bilden och tryckte in 2-1 för AFC Eskilstuna strax under ribban.