Varbergs BoIS besegrade Oskarshamns AIK och håller sig kvar i Superettan. Syrianska FC kryssade mot IFK Värnamo och är tillbaka i den näst högsta serien.

Oskarshamns AIK vann det första mötet 4-2 och hade således en tvåmålsledning att gå på i returen mot Varbergs BoIS.

Varbergs tryckte på framåt direkt och skapade ett par farliga lägen. Efter tjugo minuter gav det resultat. En hörna nådde Izuchukwu Emeh som från nära håll stötte in ledningsmålet för hemmalaget.

Efter Varbergs 1-0 fortsatte man, av förståeliga skäl, att trycka på framåt. Med fem minuter kvar av den första halvleken gjorde Albert Ejupi 2-0 med ett fint avslut. Han väggspelade sig förbi försvararna med hjälp av Teddy Bergqvist och fintade sedan ner målvakten innan han placerade in bollen.

Oskarshamn försökte trycka på framåt i den andra halvleken, men lyckades inte skapa några större farligheter och resultatet stod sig tiden ut.

Varbergs BoIS spelar i Superettan 2019.

Syrianska FC vann hemmamatchen med 1-0 och i returen var det en något trevande start. IFK Värnamo skapade ett par okej lägen, medan Syrianska tycktes bevaka sin ledning från första matchen.

I den 25:e minuten fick IFK Värnamo ett fint läge att kvittera underläget. På en frispark strax utanför straffområdet fick Freddy Winsth en bra träff. Bollen gick dock stenhårt i ribban och Syrianska var fortfarande i ledarsätet.

Minuten efter fick Mathias Ranegie ett bra läge att nicka in 1-0 för Syrianska, men han fick ingen ordentlig fart i nicken.

Matchen vaknade till ordentligt efter frisparken och Einarsson fick ett fint läge för Värnamo. Han kom dock lite för nära Dejan Garaca i målet som lyckades styra bollen till hörna.

På tilläggstid i den första halvleken placerade Sebastian Rajalakso in 1-0 för gästande Syrianska. Ett mål som innebar att Värnamo nu behövde göra tre för att hålla sig kvar i Superettan.

Värnamo chansade och satte full fart framåt direkt i den andra halvleken. Det öppnade ytor i det egna försvaret som Syrianska var nära att utnyttja omedelbart. Men inga mål där och istället kvitterade Värnamo när Alexander Jönsson, från nära håll, tryckte upp bollen i krysset.

Med åtta minuter kvar nickade Alexander Henningsson in 2-1 för hemmalaget och skapade enorm spänning inför de sista minuterna. Ett mål till och Värnamo skulle behålla platsen i Superettan.

Full fart framåt för Värnamo men på en kontring kunde Syrianskas skyttekung, Mathias Ranegie, istället rulla in 2-2 och avgöra dubbelmötet. Syrianska är klara för spel i Superettan 2019. IFK Värnamo får ta nya tag i division ett.