Redan om en vecka är det avspark för den fjärde säsongen av eAllsvenskan, med 14 deltagande klubbar som tampas om titeln som bäst i Sverige på EA SPORTS FIFA 22. 

Örgryte IS är ännu en gång regerande mästare, efter att man ifjol med nöd och näppe tog sig vidare till slutspel, för att sedan gå hela vägen till titeln – klubbens andra raka. 

Utöver Örgryte IS deltar även AFC Eskilstuna, AIK, Degerfors IF, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IK Sirius, J-Södra IF, Malmö FF, Trelleborgs FF och Örebro SK.

Nytt för i år är att eAllsvenskan spelas i en rak serie där alla möter alla. De fyra högst placerade lagen går sedan direkt till kvartsfinal, medan lag 5–12 spelar om de sista fyra platserna till slutspelet i vår. Där ska det göras upp om titeln som Sveriges bästa klubb och en prispott på 200.000 kronor. 

eAllsvenskan drivs av DreamHack Sports Games och kommer att sändas live på onsdagar via såväl YouTube som Twitch – med start för huvudsändningen 19.00.

– Den svenska EA SPORTS FIFA-scenen har visat sig hålla otroligt hög internationell klass, och det ska bli spännande att följa den fortsatta utvecklingen och se vilka nya stjärnor som tänds den kommande säsongen. Att vi nu dessutom får möjligheten för att göra det redan från här i november gör saken än bättre, säger Svensk Elitfotbolls Projektledare Nicklas Mether.

– Vi är superglada att sparka i gång ännu en säsong av eAllsvenskan tillsammans med SEF. Det här är det tidigaste vi någonsin startat en säsong, vilket innebär att vi kan ta vara på EA SPORTS FIFA 22-hypen, säger DreamHack Sports Games Projektledare Simon Jørgensen.

Första omgångens spelschema (Onsdag 10 november):
16.00 IK Sirius vs Trelleborgs FF
16.30 Helsingborgs IF vs AFC Eskilstuna
17.00 Djurgårdens IF vs Degerfors IF
17.30 J-Södra IF vs Hammarby IF
19.00 Örgryte IS vs AIK
20.00 IFK Norrköping vs IFK Göteborg
21.00 Örebro SK vs Malmö FF

eAllsvenskan är en Officiellt kvalificerande liga i EA SPORTS FIFA 22 Global Series, som förser den högst placerade deltagaren med en plats i EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs.

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.