Svensk Elitfotboll och DreamHack presenterar i dag säsong två av eAllsvenskan, Sveriges största professionella FIFA-tävling. Säsongstart sker den 10 mars och det med ett utökat antal deltagande lag, ett nytt spelsystem och fler möjligheter att se matcherna.

De regerande mästarna, Malmö FF, kommer att ställas mot 19 andra klubbar i kampen om titeln, bland dessa återfinns hela nio nykomlingar i form av Degerfors IFIF ElfsborgKalmar FF, IFK NorrköpingNorrby IFIK SiriusTrelleborgs FFVästerås SK, och Östers IF. De lag som återvänder är AIKDjurgårdens IFAFC EskilstunaHammarby IFHelsingborgs IFBK HäckenJ-SödraMalmö FFGIF SundsvallÖrgryte IS och Örebro SK. Samtliga deltagande lag kommer att ställa upp med minst två professionella FIFA-spelare som ska försöka spela hem ligatiteln under säsongsfinalerna som avgörs under den andra helgen i maj.

“Första upplagan av eAllsvenskan satte en ny standard för vad tävlings-FIFA kunde vara i Sverige. Efter lite filande känns det härligt att äntligen vara tillbaka med en ny och förbättrad säsong” säger Niclas Jansson, Digital Utvecklingschef på Svensk Elitfotboll.

“Esportscenen kring FIFA växer för varje år och eAllsvenskan är det definitiva mästerskapet för klubblag i Sverige. I den andra säsongen medverkar 20 klubbar och med livesändningar på flera plattformar där gamers finns” säger Marcus Lindmark, co-CEO på DreamHack.

eAllsvenskans andra säsong är indelad i tre olika faser. Först ut är ett fyra veckor långt onlinespel där klubbarnas seedning till fas två avgörs. Fas två består av ett studiogruppspel med fyra grupper om fem lag vardera och spelas den 9-10 april. De två bästa lagen i varje grupp kvalificerar sig för den avgörande säsongsfinalen i maj.

Onlinespelet kommer att sändas genom klubbarnas egna kanaler på YouTube/Twitch. Studiogruppspelet och säsongsfinalerna sänds via Dplay samt genom eAllsvenskans kanaler på YouTube och Twitch.

Onlinespelet, seedningsfasen, kommer att spelas med ett Swiss-upplägg och varje omgång avgörs i formatet bäst av fem. Vilka klubbar som ställs mot varandra i den inledande omgången avgörs genom en lottning som sker fredag den 6 mars. Lottningen sänds live på eAllsvenskans Twitch-kanal.

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt på #eAllsvenskan

För mer information kontakta:

Niclas Jansson, Digital Utvecklingschef Svensk Elitfotboll
niclas.janson@svenskelitfotboll.se+46 70 208 09 10

Per Sjölin, Pressansvarig, DreamHack 
per.sjolin@dreamhack.com
+46 730 25 31 99

OM eALLSVENSKAN SÄSONG 2: 
• Ligan innehåller 20 klubbar
• Varje klubb representeras av minst två professionella FIFA-spelare 
• Ligan pågår under två månader med början den 10 mars.

Fas 1: Onlinespelet spelas i ett Swiss-format, i fyra omgångar med bäst av fem i varje. Inför första rundan sker en lottning om vem som möter vem, och i kommande omgångar matchas man mot en motståndare med liknande förutsättningar. Ett lag som vinner första rundan kommer att möta en annan vinnare, ett lag som förlorar kommer möta ett annat lag som förlorat o.s.v.. Varje spelare kommer att max kunna spela tre matcher i en omgång, och som mest två matcher i rad. 

Fas 2: I studiogruppspelet lottas sedan lagen in (utefter seedning från onlinespelet) i fyra olika grupper om fem lag i varje, där man möter alla lag I gruppen en gång. De två främsta i varje grupp går sedan vidare till finalspelet. Varje omgång i studiogruppspelet består av två matcher (med två olika spelare). En totalvinst över två matcher ger tre poäng, vid lika ställning siffermässigt efter två matcher slutar det oavgjort med en poäng var.

Fas 3: De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen som spelas under andra helgen i maj. Kvartsfinal och Semifinal spelas enligt samma upplägg som i Studiogruppspelet, i Finalen avgörs det i bäst av tre matcher.

• Vinnande lag blir svenska mästare eAllsvenskan 2020 och erhåller 200 000 kronor. eAllsvenskans totalt prispott uppgår till 400 000 kronor.
• eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA 20 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Team-läget. Under studiogruppspel och finalspel används så kallade superkonton där alla spelare i FUT-läget finns tillgängliga. 
• eAllsvenskan är en del av EA SPORTS FIFA 20 Global Series, vilket innebär att ligan ger rankingpoäng i jakten på att kvalificera sig in till FIFA eWorld Cup-finalspelet.

OM DREAMHACK
DreamHack skapar underhållning för en ung digital generation. DreamHack grundades 1994 som ett lanparty, men har under de senaste 25 åren utvecklats till en digital festival för unga i Europa och Nordamerika. DreamHack-festivalerna bjuder på  esport i flera grenar, livemusik, utställningar, kreativa tävlingar, lanparty, cosplay och mycket mer. DreamHack är pionjärer inom esport och fortsätter att vara en av världens största producenter av esportinnehåll. Miljontals tittare följer DreamHacks sändningar varje år. Under 2019 välkomnade DreamHack fler än 345 000 besökare.

Mer information finns på dreamhack.com. DreamHack är en del av det ledande digitala underhållningsföretaget MTG. Mer information på mtg.com.