I slutet av 2019 presenterade UEFA att alla 2018 års allsvenska klubbar, förutom Malmö FF, får rekordhöga 2.4 miljoner Euro att dela på – totalt cirka 1.7 miljoner kronor per klubb. Nu meddelar UEFA att samma klubbar får ytterligare sju miljoner kronor att dela på.

De nya pengarna är en extra utbetalning från UEFA baserat på att de nordiska länderna framfört synpunkter på fördelningen av de så kallade ”solidarity payments”. Beslutet innebär att samtliga klubbar i 2018 års allsvenska, förutom Malmö FF, får strax under en halv miljon kronor extra utöver redan tidigare utbetalda 1.7 miljoner kronor.

UEFA Solidarity Payment delas normalt ut en gång per år och är öronmärkt att gynna ungdomsverksamheten för de klubbar som inte spelar i gruppspel i Europa. För att få pengar från UEFA så måste klubbarna ha en verksamhetsplan för ungdomsverksamheten och visa att de till 100% går till ungdomsverksamheten. 

Malmö FF är inte med och delar på pengarna på grund av deras eget avancemang till Europa Leagues gruppspel och för att de där istället fått del av en helt annan ekonomisk kaka.