I en 91 sidor lång rapport beskrivs akademiverksamheten för 2021 års Unicoachklubbar utförligt. Av alla 1024 spelare i rapporten så var det 497 spelare som spelade i Allsvenskan eller Superettan 2021. 87 stycken av dessa debuterade i sin liga under året.
– Rapporten visar mer utförligt resultatet av årets certifiering av klubbarna, det vill säga en summering och poängsättning av säsongen som gick. Det bästa av det bästa, säger Robert Johansson, Kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

Tidigare i vinter presenterades resultatet i Svensk Elitfotbolls certifiering över akademiverksamheten gällande de 32 klubbarna inom SEF – tillika Unicoachnätverket. Samma resultat gestaltas nu mer utförligt i en 91 sidor lång rapport. Rapporten är gjord av Robert Johansson, Kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

I rapporten visas resultat per klubb samt de idag aktiva elitspelarna som varje klubb varit med och utbildat på sin väg till eliten, men också jämförelser mellan klubbar i alla olika verksamhetsområden, plus totalen.

Läs rapporten i sin helhet här.