I söndagens allsvenska möte mellan Malmö FF och Halmstads BK blev Andreas Johansson historisk. Johansson byttes in i den 83:e minuten och noterades i och med det för sitt 432:a allsvenska framträdande i karriären. 42-åringen är därmed den spelare som spelat flest matcher i Allsvenskan genom tiderna.

– Det är fantastiskt, det är något jag siktat på och kämpat för länge och nu är jag där så att om jag ska tänka på mig själv just nu är jag otroligt glad och stolt över det såklart. Jag hade såklart hoppats att vi kunde få ett bättre resultat men det är klart att jag är glad för det jag åstadkommit, sade Andreas Johansson till Max i samband med gårdagens allsvenska sändning.

Johanssons långa karriär inleddes i just Halmstads BK där han spelade 174 matcher mellan 2002-2009. Därefter gjorde han tre säsonger i tyska VfL Bochum innan han 2012 återvände till Sverige och Allsvenskan för spel i IFK Norrköping. Höjdpunkten under åren i Norrköping blev SM-guldet 2015 vilket var klubbens trettonde genom tiderna och första sedan 1989. 2019 valde Johansson att flytta hem till Halmstads BK och nu, fem år senare, har han för alltid skrivit in sig i historieböckerna som den spelare med flest matcher i Allsvenskan genom tiderna.

Utöver de 432 matcher som Andreas Johansson spelat i Allsvenskan har han även gjort 91 matcher i Superettan. De totalt 523 matcherna inom den svenska elitfotbollen gör att han ligger på en andra plats på listan över Svensk Elitfotbolls legendarer – endast 25 matcher bakom Kristian Bergström som noterades för hela 548 matcher i Allsvenskan och Superettan under sin långa och imponerande karriär.