Folkhälsomyndigheten meddelar att utöver de skärpta restriktioner som Uppsala Län och Region Skåne redan har, så gäller nu samma sak för Stockholms Län, Västra Götalands Län och Östergötlands Län. Det innebär att elitklubbarna i dessa regioner just nu inte kan ta emot 300 åskådare på sina matcher i Allsvenskan eller Superettan.

Sedan där här texten skrevs så har också Blekinge Län, Jönköpings Län, Hallands Län och Örebro Län fått samma restriktioner.

Myndigheternas beslut innebär också att idrott inte bör bedrivas annat än i träningsform för spelare födda 2005 och senare, elitidrotten undantaget. Klubbarna i Allsvenskan och Superettan kan med andra ord försätta att träna och spela matcher enligt plan. Vad gäller pågående ungdomstävlingar som P17 Allsvenskan och P19 Allsvenskan så är de just nu pausade. Under torsdagen ställde Svensk Elitfotboll in återstoden av SEF Trophy för P15-lag i Norrköping.

Svensk Elitfotboll kommer att fortsätta att följa myndigheternas beslut och restriktioner. Svensk Elitfotboll kommer också att fortsätta att följa de egna protokoll som tagits fram för vardagen och för match. Från detta görs inga avsteg.

Fokus ligger nu i att slutföra Allsvenskan och Superettan. SEF är trygga med att det går att göra på ett tryggt och säkert sätt.

Varje arrangör beslutar själv hur de vill göra med publik i de regioner där det är möjligt, i skrivande stund i 15 av 32 klubbar.

Publikläget 3 november:

KlubbAmbition att släppa in publik?Restriktion som omöjliggör publik?
AIKNejJa
BK HäckenJaJa
Djurgårdens IFJaJa
Falkenbergs FFJaJa
Hammarby IFJaJa
Helsingborgs IFJaJa
IF ElfsborgJaJa
IFK GöteborgJaJa
IFK NorrköpingJaJa
IK SiriusJaJa
Kalmar FFJaNej
Malmö FFJaJa
Mjällby AIFJaJa
Varbergs BoISJaJa
Örebro SKJaJa
Östersunds FKJaNej
AFC EskilstunaJaNej
Akropolis IFJaJa
Dalkurd FFJaJa
Degerfors IFJaJa
GAISJaJa
GIF Sundsvall JaNej
Halmstads BKJaJa
IK BrageJaNej
Jönköpings Södra IFJaJa
Ljungskile SKJaJa
Norrby IFJaJa
Trelleborgs FFJaJa
Umeå FCJaNej
Västerås SKJaNej
Örgryte ISJaJa
Östers IFJaNej