Via Spelföreningen har spelarna i Allsvenskan och Superettan röstat fram Årets Spelare för respektive serie. Utmärkelsen gäller 2018 års säsong. I Allsvenskan har även en Årets Elva för 2018 röstats fram. BK Häckens Paulinho lyftes fram som den bäste i Allsvenskan medan Helsingborgs Darijan Bojanic ansågs bäst i Superettan.

I år är sjätte året i rad som medlemmarna i Spelarföreningen, det vill säga i det här fallet spelarna i Allsvenskan och Superettan, fått rösta fram de bästa spelarna från säsongen som gått.

I Årets Elva i Allsvenskan återfinns Oscar Linnér, Andreas Johansson, Per Karlsson, Alexander Milosevic, Kristoffer Olsson, David Batanero, Junior, Fouad Bachirou, Paulinho, Henok Goitom och Linus Hallenius. Totalt har sex klubbar en eller flera spelare representerade i elvan. AIK har fem spelare med i elvan.

Spelarna i Allsvenskan röstar även på årets plan och årets domare. Där fick Friends Arena respektive Glenn Nyberg flest röster.

I Superettan utses endast årets spelare och där ansåg spelarna att serievinnarna Helsingborgs IF:s Darijan Bojanic var den bästa spelaren i serien.

Enligt Spelarföreningen kommer priserna delas ut vid ett lämpligt tillfälle i samråd med vinnaren.

Spelarföreningens priser:
Årets spelare Allsvenskan
: Paulinho, BK Häcken
Årets spelare Superettan:
Årets domare: Glenn Nyberg
Årets plan: Friends Arena

Årets lag:
Oscar Linnér (AIK);
Andreas Johansson (IFK Norrköping), Per Karlsson (AIK), Alexander Milosevic (AIK);
Kristoffer Olsson (AIK), David Batanero (GIF Sundsvall), Junior (Hammarby), Fouad Bachirou (Malmö FF);
Paulinho (BK Häcken), Henok Goitom (AIK), Linus Hallenius (GIF Sundsvall)

Det här är Spelarföreningen:
Spelarföreningen är de svenska fotbollspelarnas intresseorganisation som har till uppgift att tillvarata och skydda spelarnas intressen. Spelarföreningen ger rådgivning i frågor om avtal, A-kassa, försäkringar och liknande.