Örebro SK:s huvudtränare, Axel Kjäll, och IFK Göteborgs försvarare, André Calisir, prisas av Elitdomareklubben till årets ledare respektive årets spelare. Utöver det så tilldelas Varbergs BoIS Åke Gabrielsson pris som Årets domarvän.

Elitdomareklubbens priser har delats ut varje år sedan 1977.

Axel Kjäll tilldelas priset med följande motivering:
”Genom sin balanserade och sakliga ledarstil bidrar Axel till att underlätta arbetsmiljön för domarkåren. Axels fokus på lagets prestationer framför domarteamets i kombination med en respektfull och sympatisk framtoning, även under kritiska matchsituationer, gör att Axel Kjäll tilldelas Domarnas pris för Årets ledare.”

Motiveringen för André Calisir:
André Calisir är en spelare som ofta möter domarkåren med ett leende och med positivt kroppsspråk. Hans ödmjuka men samtidigt pondusfyllda sätt att hantera situationer som uppkommer på plan bidrar till en bättre arbetsmiljö för oss domare. André är därför en värdig vinnare av Domarnas pris för Årets spelare.”

Åke Gabrielsson, Varbergs BoIS har utsetts till Årets domarvän med följande motivering:
Åkes passion för sitt lag, men i synnerhet för domarteamet som ska döma Varbergs hemmamatcher, är beundransvärt. Pandemin som slog till år 2020 gjorde att Åke endast fått möta oss på parkeringen men trots det har Åkes engagemang och tillgivenhet för oss domare fortsatt på finaste sätt. Åke är en värdig pristagare av Domarnas pris Årets domarvän.”