Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat att Svenska Cupen på klubbarnas önskan fortsatt ska skjutas upp och att de elitförberedande tävlingarna ska spelas som enkelserier.

I Svenska Cupen herrar är spelet fortsatt uppskjutet med ambitionen att tävlingen ska fullföljas, vilket också är vad de deltagande föreningarna önskar. I herrcupen finns en Europaplats i potten och UEFA:s direktiv till nationsförbunden är att man ska anstränga sig till det yttersta för att dessa tävlingar ska avgöras på planen.

P16, P17 och P19
Säsongen 2020 genomförs som enkelserier, förutom P19 Region 3 som genomförs som dubbelmöten, med efterföljande slutspel/fortsättningsserier/kval/uppflyttning. Spelformat för Region 6 kommer också att diskuteras vidare med berörda SDF och föreningar.

Med avsteg från beslut av Representantskapet 2019 och efter inspel från SEF och efterföljande förankring med SDF,  införs det nya tävlingsformatet för P19 (Allsvenskan och Superettan) först säsongen 2022.
Därmed genomförs upp- och nedflyttning 2020 i P19 med samma grundprinciper som säsongen 2019 och det planerade övergångsåret till nytt tävlingsformat genomförs därmed 2021 (i stället för 2020).

SvFF:s tävlingsavdelning återkommer med ny spelordning för respektive tävling. 

Läs mer på Svenska Fotbollförbundets hemsida