Matcherna i Allsvenskan och Superettan avlöser varandra och läktarna börjar så sakteliga fyllas på igen. Försäljningen av Bortakortet – som varit en succé för att underlätta bortasupportrars möjligheter att få se sina lag på bortaplan – har av naturliga skäl fått vänta under den ovissa pandemin som fortfarande pågår. På grund av detta har Svensk Elitfotboll tillsammans med de 32 medlemsklubbarna, och efter inspel från Svenska Fotbollssupporteruniounen (SFSU) beslutat att pausa bortakortet för säsongen 2021.

Bortakortet ger vanligtvis ägaren tillträde till sitt lags samtliga bortamatcher under säsongen. Syftet med Bortakortet är att ge ett bra pris för alla trogna som reser land och rike runt för att se sitt favoritlag. 2021 skulle varit den nionde säsongen som Bortakortet säljs. Varje klubb får 100 Bortakort att sälja till förmånligt pris till sina supportrar så att de kan följa sitt lags samtliga matcher även på bortaplan.

Många klubbar har under nuvarande läge av pandemin redan öppnat upp sina bortasektioner och om smittläget inte förvärras så kommer det fortsätta att vara så. Bortakortet kommer dock inte att säljas under 2021. Anledningen är att klubbarna i Allsvenskan och Superettan har olika förutsättningar för att släppa in bortasupportrar under den här fasen av pandemin och att bortasupportrar skulle kunna hamna i kläm nu när samhällsläget och de restriktioner som medföljer är så föränderliga.

Försäljningen av Bortakortet återupptas inför säsongen 2022.