I och med att UEFA tisdag eftermiddag meddelat beslut kring den internationella fotbollen har nu en av förutsättningarna för att lägga pusslet för den svenska fotbollen klarnat något. När det gäller säsongsstarten för de nationella serierna och slutförandet av Svenska Cupen herrar och damer pågår nu ett intensivt arbete för att komma till beslut om bästa upplägg givet det rådande läget.

På omedelbar kort sikt är det beslutat att det inte heller den kommande helgen blir något spel i vare sig Svenska Cupen herrar och damer eller Ligacupen. Även den enstaka match som skulle inleda P17 Allsvenskan skjuts upp. Däremot kommer matcherna i slutspelet i Svenska Futsalligan (SFL) att spelas enligt plan, utan publik.
Samtliga dessa beslut har fattats i samråd av SvFF, SEF och EFD med beaktande av synpunkter och önskemål från de inblandade föreningarna.

Tillsammans arbetar nu SvFF, SEF och EFD intensivt med analys av det rådande läget, förankringsprocess och därefter beslut, så snart som det låter sig göras.
Grundproblematiken med coronautbrottet och myndigheternas beslut och rekommendationer följs noga dag för dag, vilket naturligtvis också har stor inverkan på vilka beslut som kan komma att fattas.