De må vara spelledigt i Allsvenskan men Superettan pågår som aldrig förr och i appen Fotbollskampen lever säsongen i allra högsta grad. Dalkurd har avancerat till topp tio i Fotbollskampens lagtävling och är just nu tvåa bland lagen i Superettan.
– Vi siktar uppåt och som ett delmål satsar på förstaplatsen bland Superettan-lagen, säger Rimsky Barlari, Pressansvarig i Dalkurd.

Dalkarlarnas fina tiondeplats totalt bland de 32 medverkande lagen är dock inget som Dalkurd tänker nöja sig med. Precis som det sportsliga tänkte i Superettan så är den enda vägen uppåt.
– Att utmana vänner i Fotbollskampen är otroligt roligt! Men att Dalkurd ligger på tionde plats ser jag som en besvikelse. Det finns väldigt många fotbollskunniga Dalkurdssupportrar runt om i landet som jag är övertygad kommer att föra upp oss i tabellen, fortsätter Rimsky Barlari.

Alla användare av Fotbollskampen får möjlighet att registrera ett favoritlag i Allsvenskan eller Superettan. En del av varje inspelad poäng i Fotbollskampen går sedan till favoritlaget och hjälper det samma i lagtävlingen. Efter säsongen prisas den bästa spelaren och det bästa laget i samband med Allsvenskans stora pris. Just nu leder IFK Göteborg en lagtävling som tidigare toppats av AIK eller Hammarby under inledningen av säsongen.

Topplista lagtävlingen Fotbollskampen:

  1. IFK Göteborg
  2. AIK
  3. Malmö FF
  4. Hammarby IF
  5. Djurgårdens IF
  6. Halmstads BK
  7. IF Elfsborg
  8. IFK Norrköping
  9. Helsingborgs IF
  10. Dalkurd FF

 

Fakta Fotbollskampen:
Fotbollskampen har i dag över 40 000 användare som med, eller utan, ett registrerat favoritlag utmanar andra personer i en fotbollsfrågesport. Totalt finns idag nära 12 000 frågor i appen. 2015 spelades det över 300 000 matcher i Fotbollskampen och 2016 är förhoppningen en miljon matcher.