De officiella startskotten för 2023 års säsong är fastställda. Den 20 respektive 27 mars sparkar Allsvenskan och Superettan igång med sina förberedande träffar för klubbar, supportrar och media. Det blir de första upptaktsträffarna som kan genomföras enligt plan på fyra år.

Upptaktsträffen för Allsvenskan äger rum på Quality Hotel Friends i Solna måndag den 20 mars. Superettans upptaktsträff genomförs en vecka senare, på måndag den 27 mars, på Clarion Post Hotel i Göteborg.

– Upptaktsträffarna är vår stora årliga uppstart av ligorna Allsvenskan och Superettan. Det är ett tillfälle för media att få komma nära och samla på sig relevant information om klubbarna, lagen, spelarna och mycket annat inför den kommande säsongen, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll och ansvarig för upptaktsträffarna.

Allsvenskans Upptaktsträff är ett dagsevenemang som inleds med paneldialoger. Efter lunch tar en klubbmässa vid, där media erbjuds att prata med spelare, tränare och personal från klubbarna. Samtliga klubbars tränare och en spelare från vardera klubb deltar.

Superettans Upptaktsträff genomförs med nästan samma upplägg. Där genomförs ett traditionellt scenprogram med tränarintervjuer istället för paneldiskussioner.

Vid båda Upptaktsträffarna deltar tränare, spelare och ytterligare representanter från de aktuella klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Utöver det närvarar elitdomare, samarbetspartners och media, samt representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet.

190319 Generell vy under fotbollsallsvenskans upptaktsträff den 19 mars 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180012