Från och med den 1 november 2020 så kan elitfotbollsklubbar i regioner utan speciella restriktioner välkomna publik tillbaka till sin arena. I ett första skede 300 personer. Det är viktigt att detta görs på ett respektfullt sätt.

Det är inte bara på fotbollsplanen som vi arbetar professionellt. Hela förloppet kring matcharrangemanget är planlagt in i minsta detalj så att du som åskådare ska få en trygg, säker och välkomnande arenaupplevelse, även under Covid-19.

Alla arenor i Allsvenskan och Superettan jobbar efter Svensk Elitfotbolls riktlinjer för genomförande av match i samband med coronapandemin. Elitfotbollens riktlinjer, som baseras bland annat på myndigheternas riktlinjer, innehåller instruktioner om social distansering, vikten av god hygien och att stanna hemma om man känner symptom.

Varje arena delas in i zoner så att du som besökare ska kunna hålla social distansering. Det gäller både vid in- och utpassering samt på läktaren. Varje sektion har egna in- och utgångar, egna toaletter, egna kiosker och speciellt utbildade publikvärdar. Vi ber er att uppmärksamma publikvärdarnas anvisningar. Uppdelningen i sektioner gör att vi kan hålla social distansering. 

Alla platser på arenan är sittplatser, som alla är numrerade. Varje besökare får en egen numrerad sittplats. Det är ett måste att varje besökare sitter på sin tilldelade plats så att social distansering kan hållas mellan alla åskådare på arenan. På samtliga svenska elitarenor sitter besökarna utomhus i den friska luften. 

Både på toaletterna och i anslutning till kioskerna så finns det avståndsmarkeringar att rätta sig efter. Handsprit finns tillgängligt över hela arenan. De speciellt utbildade publikvärdarna hjälper till att påminna om avståndet mellan besökarna. och att hygienkraven följs. 

Vi är glada att kunna välkomna dig till arenan idag. Tänk på att hålla social distansering, följ myndigheternas generella rekommendationer och publikvärdarnas anvisningar. Stanna hemma om du känner symptom.

Tack alla supportrar för er lojala stöttning av er klubb och till er förståelse och support under Covid-19.

Välkommen tillbaka. Ha en trevlig arenaupplevelse och en god match.