Under ett extrainsatt klubbchefsmöte bestämde klubbarna i Allsvenskan och Superettan att de står kvar vid tidigare rekommendationer. Det innebär att det är upp till varje klubb att i samråd med sin motståndare spela träningsmatch utan publik.
– Vi konstaterar att vår inställning är densamma som förut, det vill säga att varje klubb avgör själv hur de vill göra när det gäller träningsmatcher, säger Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll.

Beslutet innebär att Svensk Elitfotboll och klubbarna i Allsvenskan och Superettan följer Svenska Fotbollförbundets riktlinjer i frågan. Varje klubb får i samråd med en annan klubb och i dialog med sin egen lagläkare spela träningsmatcher utan publik.

– Vår hållning är att klubbarna kan spela träningsmatcher utan publik. Men det är viktigt att vidta alla försiktighetsåtgärder och att klubbarna har en tät dialog med sina lagläkare om hur spelartruppen mår, säger Mats Enquist.

– Vi följer naturligtvis de dagliga uppdateringarna från Folkhälsomyndigheten och skulle direktiv och rekommendationer förändras så kommer vi att ompröva vårt beslut.