I samband med Allsvenskans Stora Pris samlades personal från de 32 elitklubbarna för en heldag tillsammans på Quality Hotel Friends i Solna. Utöver prisutdelning och den direktsända galakvällen innehöll programmet för dagen även olika funktionsmöten och en gästföreläsning signerad kommunikationsexperten Anna Bellman.

Allsvenskans Stora Pris anordnades för första gången 2013 vilket gjorde gällande att årets träff innebar 10-årsjubileum för det som med åren kommit att utvecklas till en fullspäckad branschdag för den svenska fotbollsfamiljen. Innan kvällens direktsända tv-gala genomfördes totalt nio olika funktionsmöten där klubbarnas personal fick möjlighet att mötas över klubbgränserna för att inspireras och utbyta erfarenheter med varandra.

– Allsvenskans Stora Pris utgör, utöver TV-galan, ett tillfälle att samla alla 32 medlemsklubbar och deras personal för att diskutera gemensamma frågor och utvecklingsområden. Innehållet i funktionsmötena utgår främst utifrån klubbarnas behov, och inom flera funktioner finns referensgrupper som är med i planeringen av dessa möten för att skapa så stor relevans som möjligt för deltagarna, säger Kaveh Sarvari, evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll.

I år genomfördes följande möten i samband med Allsvenskans Stora Pris: Affärsmöte B2B, Affärsmöte B2C, Ekonomimöte, Hållbarhetsmöte, Kommunikationsmöte, Medlemsmöte, SLO-möte, Sportchefsmöte och Säkerhetsmöte.

– En minst lika viktig del är att människor träffas. En del av vår vision med Allsvenskans Stora Pris är att det ska vara vår gemensamma säsongsavslutning där klubbarnas medarbetare och den närmaste elitfotbollsfamiljen år efter år träffas, umgås, och stärker relationerna över gränserna, fortsätter Sarvari.

Efter funktionsmötena deltog samtliga konferensdeltagare på en gemensam inspirationsföreläsning. Under 45 minuter delade föreläsaren Anna Bellman med sig av användbara, inspirerande och konkreta tips i presentationsteknik, retorik och övertygande personlig kommunikation.

– Gästföreläsningen av Anna Bellman var intressant och inspirerande att lyssna på. Hon tog med sin sprudlande energi hela rummet och fångade allas uppmärksamhet. Det var även positivt att hon lät åhörarna engagera sig med svar och kommentarer via mobilen, säger AIK Fotbolls presschef Stefan Mellerborg.

Dagen avslutades med Discoverys direktsända Tv-gala där samtliga deltagare var samlade för att hylla svensk elitfotboll och säsongens bästa prestationer och insatser. I anslutning till den direktsända galan hölls även en intern prisceremoni med fokus på arbetet som lagts ner av klubbarna och deras personal utanför planen.

Möten som genomfördes för och med elitklubbarnas personal i samband med Allsvenskans Stora Pris:

Affärskonferens B2B
Affärskonferens B2C
Ekonomikonferens
Hållbarhetsmöte
Kommunikationsmöte
Medlemsmöte (Ordförande & Klubbchef)
SLO-möte
Sportchefsmöte
Säkerhetsmöte