I slutet av februari träffades Svensk Elitfotboll och SHL för ett erfarenhetsutbyte i samband med en match i SHL.
– Vi jämför oss ofta med, och tar lärdom av andra fotbollsligor men jag tycker det var väldigt nyttigt för oss att se hur SHL jobbar i sin organisation. Vi är de två största idrotterna i Sverige och det finns absolut saker att lära av varandra, säger Robert Johansson, Kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

Efter ett kort inledande anförande från de båda organisationernas högst ansvarige så träffade Svensk Elitfotbolls representanter sina egna motsvarigheter på Svenska Hockeyligan. Utöver att bekanta sig med sin funktion i den andra organisationen så sattes det upp punkter på vad man kunde lära och/eller ville veta mer om i den andra organisationen.

– Det är intressant att se hur fotbollen jobbar. Även om vi utövar våra respektive ligor under olika årstider och i olika typer av arenor så anser jag att det finns saker att ta lärdom av. Vid sidan av rinken eller planen så konkurrerar vi inte utan vi kan snarare dra nytta av varandra, säger Robert Larsson, COO på SHL.

En av alla de funktioner som träffades var kommunikation från både SEF och SHL.

– Vi vet att ungefär hälften av alla svenskar är intresserade av fotboll på något sätt och att vi under ett år når de allra flesta som gillar Allsvenskan och Superettan på något sätt genom SEF:s eller klubbarnas kanaler. Det är bra, men exakt hur bra i jämförelse med andra? Att jämföra räckvidd med andra ligor ute i Europa är svårt och lite missvisande på grund av olika stora ligor och olika befolkningsmängd. Att benchmarka mot SHL är mycket mer relevant och ger en tydligare indikation, menar Robert Johansson.

Dagen avslutades med SHL-mötet mellan Djurgårdens IF och Malmö Redhawks på Johanneshov i Stockholm.

Samtalen mellan de båda organisationerna kommer att fortsätta och under våren. I höst kommer parterna att träffas på nytt för att ta nästa steg i samarbetet, då med elitfotbollen som arrangör.