Gothia Cup ställs in även 2021. Det får konsekvenser även för de tävlingar som Svensk Elitfotboll är inblandade i. Puma Trophy ställs in medan SEF Trophy eventuellt förläggs på annan spelplats, ett annat datum.

Barn och ungdomar får i dagsläget, på grund av pandemin, inte tävla mot varandra. Ett faktum som gjort att ungdomsserierna för P16, P17 och P19 inte kommit igång ännu samt att Ligacupen ställts in för samma åldrar. Samma sak gäller för kvalet till UEFA Youth League för P19-lag, som inte heller kunde genomföras.

Gothia Cup meddelar att de inte kommer att genomföra turneringen i sommar. De får som konsekvens att Puma Trophy för P17-lag ställs in.

När det gäller SEF Trophy för P15-lag så undersöks möjligheten att genomföra turneringen på annat datum och annan plats. Om det är möjligt att senarelägga detta kommer de klubbar som fått plats få möjlighet att anmäla sig på nytt.

2020 genomfördes SEF Trophy i Norrköping. Turneringen spelades fram tills finalen då den stoppades på grund av ökad smitta i samhället.