OBOS klev 2019 in som Officiell partner till Svensk Elitfotboll på liganivå för Superettan. Från och med 2020 utvecklades OBOS engagemang till att bli Presenting Partner för Superettan och Officiell partner till Allsvenskan. Under Nätverksarenan i Berlin fanns OBOS med som deltagare för att träffa klubbar och partners.

– Det är jättekul för oss att träffa klubbarna och alla partners så här. Det är viktigt för oss att komma ut på den lokala marknaden, att skapa förståelse vad OBOS är, vad vi vill och vad vi står för, säger Christian Alehagen, chef varumärke och samhällsansvar på OBOS.

OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare. OBOS verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, Smålandsvillan och Myresjöhus. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem. OBOS åtagande sträcker sig också till bostädernas kringliggande miljöer. Samhällsfastigheter för vård och omsorg, skolor och förskolor samt kommersiella byggnader ingår i OBOS projekt. OBOS Sverige ingår i norska OBOS, en medlemsägd organisation med säte i Oslo.

Till fotbollen sökte sig OBOS för fotbollen som en samhällsaktör.
– Fotbollen är en viktig del av samhället. Det passar våra värderingar, här kan vi visa vårt samhällsengagemang. Det är därför vi är partner till både Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och till Svenska Fotbollförbundet, menar Christian Alehagen.

– Vi tänker att på det sättet så når vi många, både elit och bredd, och även att vi stöttar jämställdhet som är viktigt för oss.

OBOS har valt att engagera sig på olika sätt hos de olika aktörerna för fotbollen i Sverige.
– Tittar man på SEF och EFD så blir det ett elittänk, men det handlar också om att bygga förebilder. Fotbollen är viktig för samhället. Tittar man på SvFF så handlar det mer om fotbollsskolan, den typen av projekt.

Christian Alehagen beskriver att Nätverksarenan bjudit på superbra och inspirerande föreläsningar, men också att partnerskapet har utvecklats.

– Ja, absolut. Det är viktigt att träffas nu efter pandemin och alla dessa digitala möten. Det blir ett annat sätt när man ses. Jag skulle rekommendera fler att vara med på Nätverksarenan, det är mycket trevligt.

Läs mer om nätverksarenan här