Allsvenskan är över för i år och Allsvenskan Fantasy kan därmed kora en totalvinnare: stort grattis, Fredrik Sävås!

Framgång i Allsvenskan Fantasy handlar till viss del om tur, till viss del om kunskap. För två år sedan stod stjärnorna rätt för Sundsvall-supportrar som visste vad spelare som Linus Hallenius, David Batanero och Jonathan Tamimi gick för innan någon annan.

I år visade sig en stark Sirius-koppling ge totalvinnaren Fredrik Sävås den skjuts in i säsongen som lade grunden för en imponerande totalseger, då han var den enda spelaren som kom över 1 900 poäng.

Grattis till totalsegern i Allsvenskan Fantasy! Hur lugn var du inför GW30?

– Ganska lugn eftersom jag hade en stor ledning, samtidigt som det vore extra pinsamt att bli omsprungen. Enda egentliga oron var att MFF skulle utskåpa Östersund med ett tiotal bollar vilket länge såg ut att vara möjligt. Hade tagit beslutet att strunta i MFF-spelare sedan deras allsvenska seger blev klar och förväntade mig mer rotering med juniorer och bänkspelare (än vad som blev fallet). 

Har du någon eller några spelare som du känner att du är skyldig ett extra stort tack för poängproduktionen i år?

– Innan Corona ställde till det var jag på plats under Sirius utskåpning av Sollentuna i Svenska cupen. Från den matchen tog jag med mig Vecchias och Björnströms samarbete som helt enkelt var suveränt (även Jonas Lindberg bör nämnas som tyvärr skadade sig i efterföljande match och tråkigt nog aldrig fick chansen därefter). De kändes helt enkelt ostoppbara, vilket de även visade sig vara under den allsvenska säsongen. Av samtliga spelare var det endast de två som aldrig lämnade min spelartrupp. För att vinna krävs det nog att ha någon specifik spets och för mig kändes det som att Siriussatsningen (med Moses Ogbu-inslag) blev den utslagsgivande faktorn. Norrköpingspelarna Lauritsen och Haksabanovic var också viktiga från start men de var lättare att avverka under säsongen.

Vilken var din starkaste period under säsongen som gick?

– Starten var riktigt stark och när Sirius och i synnerhet Vecchia steppade upp fick jag en extra skjuts (innan alla andra hade honom). Låg etta redan i omgång 5 så det handlade främst om att förvalta läget, spara byten när det var möjligt och tänka långsiktigt. Upplevde inget lag som pålitligt under säsongen så det gällde att hitta spelare som alltid spelar och som är målfarliga oavsett position. Sedan gjordes avgörande rycket i avslutningen där jag drog frikort inför dubbelomgångarna och sedan fick bra träff med chippen. Lyckades sedan få in rätt mittfältare i rätt läge för att ro det hela i hamn.

Vad tar du med dig från Allsvenskan Fantasy 2020 in i 2021?

– Att fotboll alltid är kul men att det ska upplevas på plats. Mitt fantasyspelande kommer garanterat bli lidande när det väl är möjligt att gå på matcher igen, men det är det värt.

Som vinnare av totalligan belönas Fredrik med ett VIP-paket för två personer till en match i Allsvenskan, en säsongsbiljett på Studenternas, matchtröja från IK Sirius, FIFA21 från EA Games och en officiell Allsvenskan-boll från SELECT.