Finalen i Europa League 2017 kommer att spelas på Friends Arena i Stockholm. Beslutet togs vid UEFA:s exekutivkommittés möte i Prag och meddelades på en efterföljande presskonferens. 
– Det är både roligt och viktigt för svensk fotboll att på nytt få stå som arrangör för ett av de största fotbollsevenemangen, säger Svenska Fotbollsförbundets (SvFF) ordförande Karl-Erik Nilsson till förbundets hemsida.

UEFA:s exekutivkommitté sammanträdde i Prag där man bland annat beslutade om att Europa League-finalen säsongen 2016/2017 kommer att spelas på Friends Arena i Stockholm.

– Det är både roligt och viktigt för svensk fotboll att på nytt få stå som arrangör för ett av de största fotbollsevenemangen. Att arrangera fler internationella evenemang är ju också ett av förbundets strategiska mål, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Friends har tidigare stått värd för EM-finalen för damer 2013, och det här blir första kontinentala klubblagsturneringsfinalen som spelas på arenan.

– Beslutet visar att UEFA har stor tilltro till både svensk fotboll och Nationalarenan Friends Arena, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Senaste gången SvFF var med och arrangerade en final i en klubblagsturnering på det här sättet var när UEFA-cup-finalen 2004 avgjordes på Ullevi i Göteborg.

Under dagens möte beslutades även att Champions League-finalen 2016/2017 kommer att spelas på Milennium Stadium i Cardiff, Wales, Storbritannien.

FOTO: Bildbyrån