Premiären för Svenska Futsalligan 2022/2023 kryper sig allt närmare. Klubbarna är i full fart med de sista förberedelserna, och fick under helgen chansen att träffa varandra fysiskt under Svenska Futsalligans upptaktsträff i Göteborg.

Under lördagen hölls Svenska Futsalligan upptaktsträff inför säsongen 2022/2023, där alla lagen samlades i Göteborg för en heldag med olika aktiviteter. Dagen var uppdelad i tre olika forum, sport, evenemang och medlemsmöte, vilket deltagarna dels fick lyssna på föreläsningar men även göra en del grupparbeten.

Assisterande förbundskapten Nicklas Asp gästade forumet för sport, där han dels berättade om landslagets upplägg, men även där klubbarnas olika tränare fick chansen att diskutera olika ämnen samt ställa frågor.

Inom forumet för evenemang gästade Elin Öst Sandström, BK Häckens evenemangsansvarig, som berättade om organisation, planering och genomförande. Oskar Hultberg, SLO i Hammarby, pratade bland annat om supportrar och läktarkultur. Utöver detta deltog Madeleine Badelt från tävling, IT och juridik från Svenska Fotbollförbundet samt Johan Gunnebo, delegat på Svensk Elitfotboll.

Liga-ansvarig Lasse Ternström höll det tredje forumet, medlemsmötet, där förutsättningar för säsongen gicks igenom, men även flera intressanta grupparbeten kring frågor som klubbarna själva velat prata om.

Nytt för i år var även att Elitdomarklubben i Futsal, EDF, hade sin upptaktsträff i samma lokaler i Göteborg, vilket möjliggjorde för klubbarna och domarna att under eftermiddagen träffas för lite mingel.

– Upptaktsträffen är alltid roliga, att fysiskt få träffa alla klubbarna efter en lång sommar. Dessutom blir det ett naturligt startskott för säsongen. Det är viktigt att hela tiden dela information till klubbarna, så att vi utvecklas i rätt takt tillsammans. Nytt för i år var att vi hade vår träff i samma lokaler som domarna, vilket var positivt. Det gav chansen för klubbarna och domarna att träffas under lite mer avslappnade former, berättar Lasse Ternström.

Foto: Tobias BW Granberg