Säsongen 2020 är färdigspelad och med den så är också OBOS tävling ”Tippa omgången” avgjord. Halmstads BK tog hem klubbtävlingen medan Bragesupportern Magnus Johansson vann den individuella tävlingen.

Tävlingen som lanserades under 2020 möjliggör för klubbarna i Superettan att engagera sina supportrar i samband med match. Inför varje omgång kan supportrar tippa vinnaren i alla matcher och efter det räknas en tabell ut baserad på ett snitt av andel rätt per omgång varje klubbs specifika supportrar har haft. Utöver det delas också individuella priser ut till de supportrar som tippat allra bäst och deltagit i minst 15 omgångar.

Precis som den sportsliga tabellen i Superettan så toppar Halmstads BK en nagelbitande jämn sluttabell i ”Tippa omgången” och erhåller 50 000 kronor i premier, tätt följda av Degerfors IF som erhåller 25 000 kronor. IK Brage slutar trea och AFC Eskilstuna fyra, båda erhåller 15 000 kronor vardera.

Den individuella tävlingen vanns av Bragesupportern Magnus Johansson, följt av Västeråssupportern Håkan Jonasson och GAIS-supportern Max Orrbeck. 

Magnus Johansson erhåller 5000 kronor i presentkort/värdebevis från IK Brage medan övriga två erhåller 3000 kronor i presentkort/värdebevis från sina klubbar.

OBOS som utvecklar bostäder i hela Sverige är en stor samarbetspartner till Svensk Elitfotboll.. Under denna säsong då fansen inte fått chansen att stötta sina lag på plats såg man möjligheten att erbjuda andra sätt att engagera sig och valde därför att införskaffa licenser till alla klubbar i Superettan i CrowdManager, ett verktyg för digitala kampanjer som man har goda erfarenheter av från OBOS–ligaen i Norge, samt att, utöver att erbjuda premier till både tävlingsdeltagare och klubbar, ta en aktiv roll i initierandet av ”Tippa Omgången”.

Slutresultat ”Tippa omgången” – Klubb 2020


Slutresultat ”Tippa omgången” – Individuellt 2020

Tillsammans med klubbarna i Superettan presenterar OBOS även möjligheten att rösta fram matchens lirare från båda lagen i varje match med chans att vinna fina priser,

Fakta Tippa omgången:
Klubbarnas supportrar röstar på hur de tror att matcherna i varje omgång ska sluta. Superettans Presenting partner OBOS lottar ut 16 stycken signerade ligabollar från SELECT varje omgång i Superettan. En ligaboll per klubb lottas ut bland de supportrar till respektive klubb som tippat flest rätt i omgången.  

Det ackumulerade snittresultatet över säsongen presenteras i en tabell. 

För att kvalificera sig för priser i tävlingen behöver man ha uppnått minst 15 tippade omgångar. Endast resultaten från deltagarnas 15 bäst tippade omgångar räknas i sluttävlingen. 

OBOS premierar supportrarnas engagemang och delar ut följande priser till de bästa individuella deltagarna i slutet av säsongen:

1:a pris – 5 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb
2:a-5:e pris – 3 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb
6:e-20:e pris – 2 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb

Genom att tippa bidrar tipparen också till sin klubb, som deltar i en säsongstävling klubbarna emellan. Snittresultatet av supportrarnas tips varje omgång ackumuleras i en tabell som premierar fyra klubbar efter säsongen. Den klubb med högst snittresultat ackumulerat bland supportrarna i tabellen premieras med följande från OBOS:

1:a pris – 50 000:- till din favoritklubb
2:a pris – 25 000:- till din favoritklubb
3-4:e pris – 15 000:- till din favoritklubb

2020 är första säsongen med ”Tippa omgången” i Superettan.