Skotska Rangers FC blev för svåra för Hammarby i UEFA Youth League. Hammarby gjorde en väldigt bra insats på Tele2 Arena i Stockholm men föll till sist med 2-1 och totalt 5-1.

Hammarby stod upp bra mot Rangers men lyckades inte vända på 3-0 i baken från den första matchen i Glasgow. Den första halvleken slutade mållös, 0-0, men med ett övertag i målchanser från hemmalaget. Dock utan att det var nära att bollen slank in i nät.

I den andra halvleken tryckte Hammarby på än mer, men istället var det gästande Rangers som tog ledningen i matchen. Inhoppande Robbie Ure kom fri mot William Björklund i Hammarbys mål. Björklund räddade men Ure kunde nicka in returen i mål.

Hammarby fortsätte att pressa på mot Rangers mål och med tio minuter kvar fick Bajen en farlig frispark precis utanför straffområdet. Frisparken förvaltade lagkapten William Axelsson på bästa sätt genom att dra in bollen över muren och upp i nättaket bakom Rangers målvakt.

Närmare än så kom dock inte Hammarby. På tilläggstid kontrade Rangers in segermålet 2-1 genom Ross McCausland.

Rangers FC går därmed vidare i UEFA Youth League med totalt 5-1 medan Hammarbys resa är över för den här gången. Härnäst väntar slutspurten i P19 Allsvenskan för Hammarby.

Sveriges andra deltagande förening i UEFA Youth League, Malmö FF, spelar gruppspel mot Juventus, Chelsea och Zenit, och har efter tre spelade matcher en poäng.