Ett högintressant skånskt derby inviger i helgen Superettan när Helsingborgs IF och Trelleborgs FF drabbar samman på Olympia i Helsingborg.
– Vi hoppas på 14 000 besökare och en riktig folkfest, säger Helsingborgs klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

Helsinborg har i dagsläget sålt nära 12 000 biljetter och hoppas på att sälja ännu fler innan helgen. I samband med premiären så invigs nyrenoverade Olympia och klubben har tänkt en heldag med aktiviteter som avslutas med Skånederbyt mot Trelleborg.
– Vi upplever att många runt HIF ser positivt på tillvaron just nu efter en tung höst. De senaste månaderna har vi fått 600 medlemmar som aldrig varit medlemmar förut och i premiären möter vi precis det lag vi vill ha som gäster i vår första match på Olympia. Det får inte bara igång säsongen för oss utan sätter förhoppningsvis tonen för hela Superettan.

Trelleborg beräknas komma med mellan 1000-1500 supportrar till Helsingborg för att stötta sitt lag i premiären.
– Vi landar nog på en två-tre bussar och sedan är det många som tar sig till Helsingborg för egen maskin. När vi kvalade för att gå upp till division 1 mot Eskilsminne på Olympia så var vi 700 tillresta och det blir mer nu, menar Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

– Att HIF har sålt 12 000 biljetter gör att det blir en bra inramning och det har varit en målbild för oss att bygga försäsongen runt. Det blir inte bättre än att åka upp och möta en av favoriterna på bortaplan direkt, fortsätter Kronvall.

Trelleborgs tränare Patrick Winqvist håller med och säger att spela en svår bortamatch i premiären kanske bara kan gynna Trelleborg.
– Det är ett gynnsamt läge för oss att möta Helsingborg på bortaplan i premiären. Det är bra att dra igång Superettan på detta vis för alla inblandade och det ska bli en spännande match.

Helsingborg – Trelleborg inviger Superettan och har avspark klockan 16:00 på lördag den 1 april.

Alla matcher i Superettans premiär:
Lördag 1 april:
Helsingborgs IF – Trelleborgs FF
Dalkurd FF – IF Brommapojkarna

Söndag 2 april:
Syrianska FC – Degerfors IF
Falkenbergs FF – Östers IF
Norrby IF – GAIS
IFK Värnamo – Åtvidabergs FF
Frej Täby – Gefle IF
Måndag 3 april:
Örgryte IS FF – Varbergs BoIS FC