De regerande svenska mästarna i Svenska Futsalligan (SFL) fick det som väntat svårt i Futsal Champions Leagues Main Round. De högre rankade klubbarna besegrade i turordning hemmaklubben IFK Uddevalla som med noll poäng fick finna sig i att sluta sist i gruppen. Resan i Europa är därmed över för den här gången för IFK Uddevalla.

IFK Uddevallas chanser att gå vidare från gruppen var grusade redan innan den sista matchen i gruppen mot italienska favoriten Pesaro. Detta efter två inledande förluster mot georgiska Georgians och tyska Weilimdorf. Svenskarna gjorde trots det en ganska bra match mot Pesaro men fick ändå se sig besegrade och utslagna ur Futsal Champions League.

Svenskarnas motstånd i gruppen var högklassigt och det är inte så mycket att säga om att utfallet inte blev bättre än vad det blev. IFK Uddevalla gjorde en fin insats och lärde sig förhoppningsvis mycket inför framtiden. Från och med nu blir det full fokus på SFL för IFK Uddevalla. Ligan började i helgen men bohuslänningarna spelar den första omgången senare i oktober.

IFK Uddevallas resultat i Champions League:
Georgians Tbilisi – IFK Uddevalla 4-2
IFK Uddevalla – Weilimdorf 0-4
IFK Uddevalla – Pesaro 1-3

Slutställning Grupp 8 Main Round:
1. Pesaro (Italien) 9p
2. Georgians Tbilisi (Georgien) 6p
3. Weilimdorf (Tyskland) 3p
4. IFK Uddevalla (Sverige) 0p