IK Oddevold är efter 26 år tillbaka i landets näst högsta serie. Detta står klart efter att Oddevold säkrat seriesegern i Ettan Södra genom att vinna med 4–0 hemma mot Ahlafors IF i den näst sista omgången.

Förutsättningarna var klara inför IK Oddevolds näst sista match för säsongen. Tre poäng hemma på Rimnersvallen skulle säkra såväl serieseger i Ettan Södra som avancemang till Superettan.

Efter en mållös första halvlek, som bland annat innehöll en straffmiss från hemmalaget, tog det ordentlig fart i andra halvlek. IK Oddevold gjorde hela fyra mål och vann till slut komfortabelt med 4–0.

Oddevold har stått för en imponerande säsong i Ettan Södra och med en match kvar att spela står de på hela 71 poäng med 22 vinster, fem oavgjorda och blott två förluster.

Föreningen Svensk Elitfotboll önskar IK Oddevold ett stort grattis till platsen i Superettan 2024.

Inför den näst sista omgången står det även klart att Falkenbergs FF kommer sluta tvåa i Ettan Södra och därmed få möjlighet att kvala upp till Superettan.

I Ettan Norra har Sandvikens IF möjlighet att säkra seriesegern och avancemang till Superettan när de under lördagen åker till Stockholm för att möta Stockholm Internazionale på Hammarby IP.