Årets bortasektion tilldelas de föreningar i Allsvenskan respektive Superettan som på bäst sätt tagit emot bortalagets supportrar med fokus på service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. Årets vinnare är IK Sirius och Jönköpings Södra IF.

– Vi är glada, tacksamma och stolta över det här ärofyllda priset. Det här priset är ett kvitto på att vi har bra och kompetenta människor i vår matchorganisation. Stort tack till alla som röstat på oss, säger Linus Wallén, evenemangsansvarig på Sirius Fotboll.

Priset för Årets bortasektion har delats ut mellan klubbarna i Allsvenskan sedan 2017 med undantag för pandemisäsongerna 2020 och 2021. I år var första gången som en vinnare även röstades fram bland föreningarna i Superettan.

Årets bortasektion tilldelas de föreningar som, i Allsvenskan respektive Superettan, tagit emot bortalagets supportrar på bäst sätt, med fokus på service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. Juryn i Årets bortasektion består av de officiella supporterklubbarnas ordföranden samt klubbarnas Supporter Liaison Officers (SLO:er) och evenemangs- och säkerhetsansvariga.

Juryns motivering var att både IK Sirius och Jönköpings Södra erbjuder trivsamma och positiva arenaupplevelser och att man som gästande supporter på Studenternas och Stadsparksvallen alltid får ett bra bemötande från klubbarnas personal.