BP firar 75 år i helgen och inviger i samband med hemmapremiären mot Örgryte nyrenoverade Grimsta IP. Arenan har gått från att ta emot 2100 åskådare till att nu ha plats för 4800.
– Vi är oerhört stolta och glada över att fira 75-årsjubileum med invigningen av nya Grimsta, säger BP:s ordförande Fredrik Bergholm i ett pressmeddelande.

Arbetet med att renovera Grimsta har pågått hela 2016 och vid hemmapremiären 2017 står den nyrenoverade arenan klar att invigas. Detta gör BP i samband med 75-årsjubileum och match mot Örgryte.

En stor del av invigningsdagens fokus kommer att ligga på BP:s ungdomsfotboll och i samband med matchen mot Örgryte så lanseras BP 2.0 som innebär en satsning på bredd, spets och socialt ansvar och som på sikt ska innebära att både damer och herrar etablerar sig i Allsvenskan.

– För oss utgör detta en viktig milstolpe i vår satsning framåt där vi vill vara det självklara valet för spelare och ledare på alla nivåer, men också utgöra en viktig samhällsbyggande faktor för hela Västerort, säger Fredrik Bergholm.

Läs mer på Brommapojkarnas hemsida.

I Eskilstuna spelar AFC på lördagen en historisk premiär på en för klubben ny arena, men också i en ny hemstad, när de på Tunavallen tar emot Örebro SK.